Varför?

Stora tårar rullar ner för mina kinder. Jag som hade så mycket roligt (läs: meningslöst) att skriva om men nu är allt som bortblåst. Vad är det för fel på den här världen? Jag vet att det inte är värre än när det drabbar någon annan, men allt blir så verkligt och nära när det är någon man vet vem det är. Varför? Kommer man nånsin förstå, hur är man egentligen funtad för att göra något sådant? Var finns den normala mänskliga spärren?
För ovanlighetens skull tycker jag inte synd om mig själv, alla mina sympatier finns hos dem som stod honom närmare, men jag är så orkeslös, vill bara lägga mig ner och glömma den här dagen, den här veckan, den här sommaren.

Någon måste ta tag och göra något åt den här världen innan det barkar helt åt skogen och de enda som kan göra det är vi allihop och det enda jag gör är att gråta.

Vila i frid Benny.

Indianer och virus i Tolvsbo

Snörvel, gråt och nys.. usch vad det är jobbigt att vara allergisk, man känner sig toksjuk fast man egentligen inte är det. Ögonen är alldeles svullna, man ser ut som att man inte sovit på tre veckor, näsan rinner och man är allmänt orkeslös. Vem uppfann sånt här elände?

Jag ska börja med att be om ursäkt för mitt eviga struntpratande i denna blogg, men det är ju kul att höra att folk faktiskt läser den. Fortsätt med det! det är en order. Jag kanske kan bortförklara mig lite med att det snurrar alldeles för många tankar i mitt lilla huvud för att jag ska kunna sortera ut det som är viktigt och intressant från alla andra virrigheter.

Jag tog mig en promenad idag med lite lustiga upptäckter. För det första var min promenadväg kantad av indianer (?) som spelade och sjöng och var ute med sina hästar. Det var fransar, fjädrar, ansiktsmålningar, amerikansk brytning och hela paketet. Efter en stund mötte jag ett gäng barn i skolåldern och det hela fick sin förklaring i att kollobarnen hade någon sorts aktivitetsbana. Men det hade ju varit betydligt roligare om kommunen bestämt sig för att skänka lite mark till ett indianreservat här hemma i byn.

För det andra har jag sett ett livs levande virus, iallafall om man ska tro på det man ser i En Cell-sam Historia. På marken låg ett litet kryp och krälade runt och det såg precis ut som de gröna virusen i barnprogrammet, bortsett från de onda ansiktsuttrycken. Men något sånt ville jag inte bli smittad av, det såg så stort och läskigt ut så jag skyndade mig hem igen.

Idag har jag faktiskt börjat plugga lite smått men jag har ju satt den allvarliga starten till måndag så fram till dess blir det lite sporadiskt läsande för att rota fram rätt minnen i hjärnan, det är en otrolig röra där. Dessutom är det ett under hur man kan bli så trött av att inte göra någonting, i den här takten verkar det nästan som en bra idé att strunta i att sova om man ska få något pluggande gjort.

Inte var man nå hjälpt av att läsa Aftonbladets artiklar om hur man fångar drömprinsen heller, det enda de hade att komma med var att vara kvinnlig och vem visste inte det. Det är ju det man får lära sig näst efter att pussa grodor på dagis. Ge mig ordentliga, användbara råd tack, annars får jag snart köra grottmansmodellen och klappa till nån och släpa hem i håret, men problemet är att jag föredrar korthåriga killar.

Jag vill springa i skogen, måste hitta något bra ställe att göra det på så alla som har en stig över kan ju höra av sig, Stigar går också bra. Men nu är det dags att sluta innan det här inlägget blir för långt det med, men det kanske redan är för sent, det är så sant som det är sagt, jag är hopplös.


Pannkaksmagar, gul bil och hemlängtan

Jag sitter hemma i Tolvsbo, det är måndag morgon och päronen är på jobbet. För mindre än två år sen var det här min egen adress men nu känns det som jag har varit borta alldeles för länge, man skulle kunna få för sig att jag inte passar in längre. Det har hänt så mycket saker som jag inte har en aning om och då har jag ändå inte varit avskärmad från världen det senaste året, för tro det eller ej men det finns telefoner i Linköping också.

Igår var det dags för den årliga grillfesten med släkten, "utan den blir det ingen sommar" som undertecknad så fint uttryckte sig. Det första som slog mig var att hunden saknades, stora mysiga och lugna Moddy, var var hon? Hon hade tydligen farit till undhimmelen, vilket jag inte hade en aning om. Nästa förvåning var över hur stora mina plastsysslingar har blivit - utan min tillåtelse! Tiden får inte springa förbi så där fort, då känner jag mig ju gammal. Det sista och största problemet var att jag inte kände att jag hade något att säga till någon alls nästan, det var helt tomt på samtalsämneskontot. Vad pratar man om med folk som man träffar kanske två gånger om året, jo gemensamma bekanta men om man flyttat ifrån alla blir det inte mycket kvar att säga. Jag blev till och med bortglömd när det räknades upp köttbitar på grillen. Det kanske mest var ett matematiskt misstag men det är nästan så jag längtar hem, men vad är hem egentligen?

Småttingarna får ett litet syskon vilken dag som helst, hur kommer det sig att alla är gravida nu? Det är ju inte utan att man blir lite avundsjuk, jag vill också gå runt med pannkaksmage och vara lycklig. Men om man tänker efter så är ja lite drabbad av "gräset är grönare-syndromet" ochdessutom har jag nog haft småttingkänslan sen jag var femton så jag kanske klarar mig utan snoriga näsor, skrikfyllda nätter och intrampade legobitar i fötterna ett tag till, åtminstone tills jag har någon att beskylla för eländet. Under tiden har jag ju mina pensionärer och små illbattingar att låna här och var.

Under bilresan hem, som tar ca en timme, väcktes jag plötsligt ur min dagdröm i baksätet av att chauffören för dagen klappade till pappa och skrek "gul bil!" Min far såg minst sagt förvånad ut över denna bryska behandling och som om han funderade på om han fått med sig fel sambo hem men hakade ganska snabbt på. Det blev ett ganska bra liv i bilen och många dskussioner kring huruvida postbilar, ambulanser och guldfärgade bilar räknades eller inte. Pappa försökte som vanligt skriva om reglerna lite så att de skulle passa honom bättre men den här gången tror jag han förlorade striden. Den lustigaste iakttagelsen i det hela är inte att mina kära päron leker lekar i bilen som barn utan att nuförtiden så börjar mina föräldrar med saker som jag gjort långt tidigare, det har alltid varit tvärtom.

Om man skulle ge sig ut på en joggingtur nu då innan magen får för sig att den är hungrig igen, det verkar inte bli läge för något solande idag så då har jag hela eftermiddagen på mig till att planera pluggandet.Tiden går inte alltid fort, det finns det otvivelaktiga bevis för.

"Allt jag ser, allt jag hör
är din röst, din blick, ditt skratt
Du har ögon som berusar en natt
Så jag väntar, jag väntar
om tiden vill ifatt"


Midsommar, tjockmätthet och sommarens olösta gåta

Storhelger är verkligen lustiga företeelser. Man går och bygger upp förväntningar som aldrig kan levas upp till, förbereder en hiskelig massa saker. oavsett om man vill eller inte, bara för att man alltid gjort det, sen så tillbringar man en eller flera dagar med att umgås med folk och att stoppa i sig så mycket mat man bara hinner och förmår. Missförstå mig inte nu, jag tycker det är jätteroligt med stohelger och tradtioner, men jag tycker det är synd att själva anledningen till att fira glöms bort och att mycket numera mest handlar om mat och dryck, kanske alltför ofta mest om det senare.

Någon sade till mig att i Dalarna där firar man väl midsommar på riktigt och jag funderar på vad det innebär. Visst finns det traditionella firanden med stångresning och dans och spelemän, men det finns väl överallt? Det är ju tråkigt nog inte ens i närheten av regel här och trots att jag i år både lagat mat en halv dag, klätt stång, dukat och skruvat ihop trädgårdsmöbler inför den stora dagen så övergav jag allt för en ganska vanlig (om man bortser från mängden mat) kväll i mycket gott sällskap. En kväll som började med lite bak, lite onödigt inhandlande av snacks som blev kvar i kylen och matlagning, fortsatte med lite vin,  lite film och mycket ätande för att sluta med tre skrattande tokar nedbäddade i en säng. Det blev inte alltför mycket sömn under natten, iallafall inte om man ska tro mina sängkamrater men det verkar som jag missade ett par viktiga detaljer.

När jag kom hemramlandes framåt kvällningen hade jag tydligen nyss missat morbror som var den sista gästen att fara iväg efter päronens festligheter. Det hade tydligen gått ganska vilt till, något som korten från gårdagkvällen bekräftade, så nu finns många fina lägen för pikar och tjuvnyp och när det bjuds på sånt är jag inte den som tackar nej. Det kan bli användbart under morgondagens grillfest med släkten. 
Bildbevisen talade om att jag inte missade så mycket på päronens fest, de brukar vanligen likna varann från år till år, men det slog mig hu mycket som hinner hända med en människa på ett år. Jag kände mig plötsligt både ung och liten när jag insåg hur mcyket som händer med ungdomarna i bekantskapskretsen, en har förlovat sig, en har gått från flicka till kvinna och mina små gullungar har blivit stora. Man skulle kunna tro att det bara är jag som inte förändras.

Carl-Philip är en historia för sig själv men sakta, sakta vänder jag på pusselbitarna en efter en. Dagens episod innehåller en förstörd min, en halv nedtvingad köttebulle och en fnittrig flicka. Det är bra det här för något måste jag ha att fundera över i sommar också.

Det verkar inte som att det blev något springande idag, jag får ligga kvar här med min fullproppade mage resten av kvällen istället och försöka göra ett ryck imorgon innan Sam Vete äter upp mig. Tur att det inte är storhelg varje helg, man kan ju inte gå runt och vara tjockmätt jämt.


Jobb, brandmän och midsommarplaner

Oj oj oj, nu händer det grejer. Den här veckan har jag hunnit med att börja jobba lite smått, men det är bara uppvärmning för nästa vecka är jag ledig. Jobbet verkar bli ganska lugnt, personalen skrämde upp mig med att det var några besvärliga vårdtagare men de visste uppenbarligen inte vad de pratade om. Att jobba på den avdelningen kan liknas vid rena semestern jämfört med att jobba på hemtjänsten i Marnäs, där fanns det krångliga vårdtagare vill jag lova. Men jag ska inte klaga, det kan vara skönt med lite lugn och ro och det lär ju komma hektiska dagar också.

Idag har jag blivit påkostad utbildning utav min kära arbetsgivare så jag har tillbringat dagen i Smedjebacken med att vara på bradnsjyddsutbildning och lyftteknikskurs. På brandstation fick vi kolla på filmer och lägenhetsbränder och sen släcka stackars Åke som den elake brandmannen tände eld på gång på gång. En av filmsnuttarna var från statens provningsanstalt (heter det så?), där skulle man jobba, tänk vad roligt att få testa massa olika grejer hela dagarna. De kanske söker försökskaniner? Eftermiddagens lyftteknik var väl inte riktigt lika roande och innehöll mycket färre brandmän att titta på men ack så lärorik.

Den kommande lediga veckan skall tillbringas utsträckt på en handduk på stranden och med att börja sortera upp plugget inför tentan i augusti, nu ska ni få se på sjutton. Detta är dock lite väderberoende, iallafall strandvistelsen, plugga är svårt oavsett väder men just nu är jag sugen på att sätta igång, hoppas det håller i sig. Sen ska jag så klart fortsätta vara duktig och träna, jag måste bara hitta min borttappade kondition igen, om någon skulle se den kan ni stoppa den i ett kuvert och posta till mig så skulle jag vara tacksam.

Vissa människor borde förresten hållas instängda i ett mörkt madrasserat rum, återsåg en sådan idag och inget illa ment men jag gillar inte folk som har galen inställning till saker och ting eller är alldeles för egoistiska. Sen kan det tänkas att jag är likadan men då är det upp till mina medmänniskor att upplysa mig om det så lovar jag att bättra mig. Nu ringer det, men jag orkar inte gå och svara, det lär inte vara till mig iallafall, jag bor ju inte här.

Vad händer på midsommar nu då? Jag blir alldeles förvirrad. Maten är inhandlad och vinet med, sen är frågan bara vart alla godsaker ska inmundigas. Hur som helst så ska jag nog lägga mig och sova bort huvudvärken nu så kan man kanske hinna med en promenad innan frukosten och jobbet imorgon.

Allt kommer ordna sig

Man glömmer att man trivs med livet ibland, det är så sant som det är sagt. Vad gör väl ett moln på en för övrigt klarblå himmel?

25-årsfest, barndomshem och trivsel

Nu är det söndagkväll och man ligger hemma i sitt gamla flickrum igen, dock är det inte mycket som är sig likt förutom tapeterna och några få prylar som jag lämnat kvar. Tankarna på pluggande, föreläsningar och tentor känns väldigt avlägsna, det är lustigt hur fort man anpassar sig till saker och imorgon är det redan dags att börja jobba. Det ska bli skönt att få göra något annat och jag vet att jag kommer må så bra av att känna att jag verkligen gör nytta, även om det kan vara lite långtråkiga sysslor.

Jag vaknade igår efter första natten på hemmaplan och märkte direkt att allt är som förut, ingenting har förändrats. När jag traskade ner i köket vid 07:10 glad i hågen för att ta mig en morgonpromenad insåg jag snabbt att den skulle bli utbytt mot prylbärande och saksorterande för mina kära föräldrar var redan i full fart med städningen inför det stundande midsommarfirandet. Sen kom grannen och knackade på dörren och ville ha hjälp med något och frågade om vi ville ha en kopp kaffe, det är något charmigt med att sitta hemma hos någon annan redan för klockan nio på morgonen och spontant fika och prata strunt, det känns som att det bara är i en by på landet som det händer.

Senare samma morgon avslöjade far min att vi minsann inte bara ska måla huset i sommar utan också ska lägga om taket, så min sommar verkar bli fulltecknad med saker att göra. Det är lustigt, dock, att jag faktiskt ser fram emot att få arbeta lite fysiskt, kanske lära mig något användbart och bara få använda kroppen utan att tänka så mycket. Det i kombination med träningen, som jag faktiskt kommit igång med nu och ska försöka hålla i, kan göra att man kanske kan trivas med sin spegelfigur framåt hösten. Och vad går väl upp mot att få gå och ta en dusch, sätta sig och äta en bit grillat efter en lång dags slit mitt i solen.

Igår var vi och firade min älskling som snart fyller 25, det var riktigt roligt, om än kallt att bara ha kort klänning på sig men som man bäddar får man ligga och jag fick dela en dubbelsäng med två pojkar, det är inte fy skam. på eftermiddagen ringde regeringen (läs: päronen) och frågade var jag höll hus och när jag tänkte anlända till det gula huset på landet vilket fick mig att känna mig som barn igen. Det är lustigt att man så fort faller in i den roll man alltid spelat, oavsett om man vill eller inte. Så fort jag ser folk från högstadiet eller gymnasiet så tror jag, med några få undantag, att de egentligen inte vill veta av mig utan bara tänker och viskar till varandra om hur konstig jag är. Men så är det egentligen inte, hoppas jag, jag bara känner mig så malplacerad.

Nu har jag förresten oväntat nog träffat den mystiske mannen som alla plötsligt pratar om.

Nu är det dags att sova, klockan ringer 06:00 imorgon bitti, i god tid för att äta frukost, se nyheterna och trampa till jobbet till klockan sju. Idag lyssnar jag på Michael Hedges gitarrklinkande så det blir inga låttexter, skönt va? Godnatt!

Resemorgon

Nu sitter man här och funderar på vad man ska göra, det är verkligen svårt när man packat ihop alla sina prylar och pinaler (iallafall de man brukar använda). Det vankas hemfärd om cirka 2,5 timme, men jag är ju vaken omänskligt tidigt som vanligt. Jag har passat på att tvätta den sista tvätten så är allt rent när jag kommer tillbaka i höst, har städat ur kylen, dammsugit överallt, kastat allt skräp i återvinningsrummet, plockat undan alla grejer, diskat och nu sitter jag här och väntar på att telias kundtjänst ska öppna så jag äntligen kan få ändan ur vagnen och säga upp min fasta telefon.

Solen skiner, typiskt, idag bara för att man ska sitta i en bil halva dagen. Nu måste jag börja träna, känner mig helt oformlig, det är lite barbapappakänsla över det hela. Men det är väl bara ta sig i kragen och göra något åt det, jag är bara för lat, men en vacker dag så...

Snart så öppnar de, tjihoo..

Aja, jag ska packa ner datorn och göra klart allt så kan man ta en promenad innan det är dags att åka.


Ketchupflaskor, tallkottar och benbrottsundvikande

Tillvaron är som en ketchupflaska, först händer ingenting under ett långt tag sen plötsligt händer allt på en gång. Fick veta igår att Sofia kommer hem till Ludvikafesten. Det ska bli så roligt att träffa henne igen, är ett år sen senast, man kan sakna någon för mindre. Dagen som igår först kändes olidligt lång och tråkig blev till sist händelserik coh fylld till bredden med trevligheter och goda vänner.

Konstaterade igår återigen att tallarna i Ryskogen inte tycker om mig, de kastar kottar efter mig så fort jag kommer dit. Igår lämnade de en öm fläck kvar på min vänstra axel, Vad har jag gjort för att frötjäna ett sådant bemötande?

Idag har jag sagt hejdå till någon som jag inte kommer få träffa på hela sommaren och även om två månader känns som en evighet så vet jag att det kommer att gå bra. Förhoppningsvis flyger tiden iväg, eller vänta vill jag verkligen det? Nåja på något vis ordnar det sig, det finns mat att äta och luft att andas hemma i Dalarna också och värre saker har ju hänt i denna värld.

Det börjar ju dra ihop sig till hemfärd, idag har jag påbörjat packande och städande. Men hur ska man kunna förutsäga vad man kommer att behöva under två månader? Jag kan ju bli mer eller mindre förstörd bara av att behöva välja tröja på morgonen. Jag får ta tag i det på allvar imorgon men det troligaste resultatet är att jag kommer ha massor att släpa på som sedan aldrig kommer lämna sin trygga tillvaro i väskan.

Och för alla er som undrar, och eftersom frågan alltid kommer upp, så är det skönt att ligga på golvet. Eftersom man dessutom placerar sin tyngdpunkt så lågt som möjligt och inom en så stor stödyta man kan åstadkomma så minimierar man risken för att ramla och slå sig och därmed också bryta benet. Att göra illa mig är något jag annars är ganska duktig på. Till exempel så hittade jag i morse ett skärsår på fingret med okänd orsak. Det skulle kunna vara så att det är någon som bryter sig in här om nätterna och tänker karva in små meddelanden i huden på mig, men får skynda sig iväg för att jag nästan vaknar och därför aldrig hinner skriva klart, men det är troligare att det bara är jag som är lite fumlig med kniven.

Tentan har kommit ut på nätet, med några svar iallafall så nu kan det kansek vara hög tid att börja vara nervös för när resultatet ska komma.

Har lyssnat på Per Gessles nya skiva om och om igen (nej just det, det är en helt annan låt). Det är verkligen något speciellt med en pojke med gitarr. Apropå det så verkar jag bli alltmer omgiven av förälskade par vilket i sig är trevligt men det är ju inte helt utan att man blir lite avundsjuk. Tänk att bara få gå runt och vara fånigt lycklig utan att ha något som kan avslöja att de rosa molnen egentligen inte går att gå på utan att de är vatten som alla andra. Men jag önskar er all lycka.

Och nu ringde Jenny och förgyllde min kväll ytterligare. Men vad jag blir arg på människor som säger en sak till mig och en helt annan till andra och som dessutom beskyller mig för något jag inte gjort en tillstymmelse till antydan till.

Jag funderar allvarligt på att göra lumpen. Tänk vad skönt att inte ha en massa grejer man måste tänka på, att få lite disciplin, träna hela dagarna och ha det allmänt slitigt och hemskt. Det låter som rena drömmtillvaron på sitt sätt.

Tillbaka till Per, den här texten känns lite passande.
Du kan väl tala om när du är här igen
du kan väl när du är tillbaks igen
för om du vill så kan vi träffas här igen, vi två
För fast det regnar så är himlen märkligt blå
ja, fast det öser ner är himlen galet blå
och alla tankar bankar bara på om dig ändå

fru nordin, får jag följa med
fru nordin, kan jag gå bredvid
fru nordin, åh släpp ner ditt långa hår

du kan väl tala om när du är här i stan
du kan väl nämna nä rdu är tillbaks i stan
för om du vill så kan vi träffas varje natt och dag
en sommardans fast det för längesen blev höst
och mitt i mitten av en dröm hör jag din röst
när du försvinner finns det inget, ingeting till tröst

fru nordin, får jag följa med
fru nordin, kan jag gå bredvid
fru nordin, åh släpp ner ditt långa hår
som medicin mot alla gamla sår
vitamin, så att pulsen slår
fru nordin, kom och släpp ner ditt långa hår

Morgonpromenad, basgruppsfika och framtidsångest

Är jag verkligen den enda olyckliga människan i den här världen eller är det så att folk inte är så lyckliga som de verkar? Har världens ångestdag, men det ska jag inte älta här.

Har haft några lediga dagar nu sen tentan, nu har jag tröttnat, jag behöver folk att umgås med. Har solat och sovit och läst skönlitteratur. Och ja just det, gjort glass, suåergod blev den.

Idag var det basgruppsfika på Kompanigatan, superfin lägenhet hade de. Jag önskar mitt liv också bara ville ordna upp sig. Hur som helst blev det prat om sommaren och tentan och kakätning  mycket trevlig anda. Jag kommer sakna min favoritgumma i sommar och kanske i höst beroende på vad som händer.

Skulle ta en liten promenad innan frukost i morse. traskade iväg igenom rydskogen och kom sedan på att jag ju kunde gå ner på stan, har aldrig traskat rint där en morgon. sagt och gjort, sen blev det en tur längs ån och så iväg. Jag bara gick och gick och till slut upptäckte jag att jag hamnat i Berga och tänkte att oj oj, nu är det långt hem. Men eftersom jag inte hade nåt annat val än att gå vidare så var det bara att bita i det sura äpplet. Två timmar och en kvart efter avfärd återkom jag från min "lilla" promenad - hungrig som bara den.

Nu är det sovdags..

trötter

Jag borde verkligen få ur mig nåt bra här, men efter tentan är jag helt slut, värsta urladdningen.

Har sett en igelkott idag, det är väl bland det sötaste.

Dessutom vill jag skriva något, alla idéer mottages tacksamt

Nationaldagen 04:20

Det här ska jag bara skriva för att beklaga mig.

Man vet att man lever när man har huvudvärk, ont i magen, mår illa men ändå inte kan sova. Aldrig kunde man väl ana att något så, till synes, simpelt skulle kunna vara så svårt och ångestladdat. Det är ju uppenbart att vartenda litet gryn klarar av det som om de vore högutbildade på området, hur kan det då vara så svårt för mig att bara stänga ögonen, somna och vakna pigg och glad med massa ny energi? Men det är svårt att sova när man, i samma stund som man lägger huvudet på kudden, hör sina hjärtslag dunka i huvudet och alla tankar kring det man försökt trycka i sig i kunskapsväg bara snurrar runt runt i huvudet på ett sätt som gör att man skulle kunna tro att man fått i sig suspekta kemiska substanser eller förvandlats till en centrifug. Och allt detta elände gå rman igen om för en stackars tentas skull, vad handlar det om? Faktum är ju att folk skriver tentor hela dagarna, det är absolut inget konstigt, eller livsavgörande heller för den delen. Det värsta som kan hända är ju att man inte klarar den och då finns det, som bekant, omtentor.

Det var inte kul att vara den enda tentapluggande studenten i Ryd igår när varenda gräsplätt var full av sommarglada förfestande studenter. Jag gjorde verkligen en miss i beräkningen som stack ut näsan. Om jag inte gjort det hade jag bara på sin höjd stört mig lite på allt oväsen som ändå försvann framåt 23. Men oklok som jag är så gick jag ut en sväng och såg alla som roade sig. Vissa ska verkligen vara glada att de har öron - annars skulle leendet gå runt.

Nej okej, det här är ingen tid för att vara bitter, jag hade ju faktiskt trevligt fikasällskap igår av delar av gamla HEL-basgruppen med tillhörande uppdatering av livet. Jag kommer sakna dem och alla andra trevliga människor här mycket i sommar. Det finns två tänkbara scenarior för sommaren, antingen springer den förbi så svårt att jag knappt hinner reagera över det eller så kommer den sega sig fram, full av ångestladdade kvällar där man kan sakna alla nya vänner. Känner jag mig själv kommer det variera mellan dessa båda, om inte alla där hemma ser till att man inte har tid med såna trivialiteter som att tänka.

Nu är frågan om man ska baka sig lite färska scones när man ändå är vaken, jag lär ju ska sova en stund sen på förmiddagen, hoppas jag. Men för alla som träffat min mage, resten kommer antagligen inte tro på det, så mullrar den som om den tror att den är Etna nu och snart ska få ett utbrott. Pizza vore gott (inbillar jag mig som vanligt) men varken pizzerior eller bagerier är öppna nu, det enda man kan förlita sog på är Statoil, men ja det är ju måttligt roligt. Man får konstiga kostvanor under tenta-p också, tur att det är över inom två dygn så man kan bli människa igen. Ska nog ringa hem ikväll och beklaga mig lite och gråta en skvätt.

Glöm inte att fira nationaldagen!

Genfel, svenska ord och oerkänd tentaångest

Det är något fel på mig, allvarligt, undrar om det kan vara cancer? Allting ger ju cancer idag så det är väl lika bra att anta det värsta med en gång. Jag vet inte om jag är hungrig eller mätt, jag är ständigt trött och vaknar ändå före klockan sex på morgonen och mitt humör ser ut som en sinuskurva, eller kanske en tangenskurva till och med. "Kära Bullen, jag har ett problem..." Visserligen är det just nu tenta-p så det är väl med all rätt som kroppen protesterar och börjar bete sig dumt, men jag har ju varit så här i två år nu. Det kanske bara är att inse att man är förlorad, en kakbaksberoende liten nörd som är uppe i ottan varje dag, det kanske är min livsuppgift, jämte att vara i vägen då, det får man inte glömma bort.

Nu är det iallafall söndag och man är uppe och svirar runt som vanligt. Det tråkiga med söndagar är att det varken är nyhetsmorgon på tv eller finns någon att prata med, för alla vanliga människor sover ju vid det här laget. Jag skulle kunna skylla allt detta på mina gener, men till och med mina föräldrar har, till min stora förvåning, börjat sova längre på morgnarna. Ja, om man bortser från när far min kommer på nåt han bara måste göra i garaget klockan halv fyra på natten, vilket vanligen får till följd att man framåt halv sju hittar honom sovandes på köksgolvet.

Jag ska inte tjata om tentan, bara påpeka att jag har panik! Aaaaaaaahh! Jag vill inte kännas vid den, ordet tentaångest ska strykas ur mitt vokabulär. Jag misstänker att jag står i stor skuld till en massa människor efter det här, alla som fått lov att lyssna på mitt evinnerliga ältande. Jag ska tacka er om jag klarade tentan, annars ska jag förbanna mig själv över att jag inte använde tiden till att plugga istället och bara fortsätta att, i tysthet, stå i skuld till er tills att ett lämpligt tillfälle att återgälda det dyker upp.

Morgonpromenaden gav inga större insikter, konstigt nog, jag som brukar vara så kreativ och bearbeta alla mina problem på morgonarna. Det blev bara ett virrvarr av sönderhackade tankar som snurrade runt utan att någon (läs: jag) blev klok på dem. Solen skiner och det grämer mig att jag måste vara inne, livet är hårt ibland. Men bara så ni vet så blir jag kvar i Linkeboda en vecka efter tentan och pillar mig i naveln så då är goda idéer mycket välkomna. Jag börjar nämligen lida av socialabstinens snart tror jag, har (nästan) bara umgåtts med Malin på senaste tiden och snart har vi väl tjatat hål i huvudet på varandra, men av ett gott själ. Vi ska fixa det här, det kommer att gå kanon, bara kämpa vidare ett tag till.

Kolla, nu hamnade jag där igen, det är bara att inse, det är bara tentan som snurrar i huvudet, allt annat är bara att förtränga till torsdag kväll, eller fredag dag kanske när man vaknar och allt är över, inklusive tentafesten.

Förresten, efter gårdagkvällens övningar, svenskan är ett vackert språk. Det gäller bara att hitta de där ypperligt användbara orden så kan en hel konversation låta som poesi. Dessutom måste ju svenska vara det språk som man kan säga mest på utan att ens svenskar förstår vad man menar, det handlar enbart om att använda de luddigaste fraserna och mest intetsägande uttryck. Men det kanske bara är jag som är knäpp som vanligt.

Dags att göra lite nytta, eller koka sig en kopp te...

torsdag, tror jag.. nej fredag är det.

...Jag är lite vilsen i almanackan nu, det enda datum som existerar är sjunde juni.
Har varit på en promenad i regnet igen, det är så skönt. Man kan komma till såna livsavgörande beslut. Jag känner mig lite tom, men det kommer att bli bra, så småningom, jag är på väg åt rätt håll.

Varje morgon kan man se resterna efter slaget i Rydskogen. Överallt ligger det små stackars överkörda och nedtrampade skogssniglar, man tycker nästan synd om de få stackars överlevande som krälar omkring och tappert försöker ta sig tillbaka till skogen från cykelbanan. Man förvånas nästan över att det är likadant varje morgon, hur många sniglar kan det finnas och borde de inte lära sig någon gång?

En sak är säker, det råder ett stort överskott av röda regnjackor i den här stan, av de 25 jag mötte ute var säker 15 röda. Förvånande. Är det ett tecken på att det varit rea på dem eller på att folk inte vill vara tråkiga och ha svarta eller gröna regnkläder? Om tanken var att sticka ut så gick det tyvärr inte så bra. Jag är iallafall fullkomligt nöjd med mina två regnjackor - en svart och en grön.

I sista korsningen på vägen hem låg en övergiven skalad potatis. Vem tappar en skalad potatis? vad gör den ens ute på cykelbanan från början? Livet har mycket roliga överraskningar för en ibland.

Ett tips från en handledare till klassen var att konsumera betablockerare under tenta-p, då blir man lugn, sänker blodtrycket och kan koncentrera sig på det som är viktigt istället för att ödsla energi på att oroa sig. Så varför ingår inte ett recept på dessa underverk när man antas till läkarutbildningen?

Vem vill titta på fotbollsmatchen med mig imorgon? Jag behöver sällskap.

Ursäkta allt dravel, men för tillfället är mitt liv ganska händelselöst, jag bara pluggar till tentan. Ska trampa bort och hämta min MF-tröja sen så jag får något nytt att mysa runt i.

RSS 2.0