På håret

Tydligen är det dags att gräva fram plattången efter frisörbesöket igår


Håller världen på att bli galen?

Jag ska nog återgå till min ovana att inte hålla koll på nyheterna för idag har jag bara blivit upprörd av dem.

Först berättade P om det hela med det franska lagförslaget att förbjuda kvinnor (och män också antar jag) att bära burka på allmänna platser så som sjukhus och på bussen. Jag har läst en del kommentarer om detta och blir förvånad över hur många som tycker att detta är okej. Varför ska man inte ha rätt att klä sig som man vill? Jag förstår tanken om att man kan se burkan som en symbol för kvinnoförtryck, men jag är helt övertygad om att det finns kvinnor som väljer att bära burka. Och visst borde man väl få ha rätt att dölja sin identitet i allmänna sammanhang? Inte i sin yrkesroll helt klart men måste alla på bussen veta vem du är? Men det som stör mig mest är inskränkningen i friheten att klä sig som man vill, om vi börjar här vad kommer det leda till i fortsättningen? Till på köpet kan man ju undra om det inte skulle göra att kvinnor som idag bara går ut iklädda burka kommer att stanna hemma i fortsättningen.

Den andra grejen som snurrat många varv i min hjärna idag är den ständigt återkommande frågan om rätten till vård. Anledningen till funderandet är detta inslag http://playrapport.se/video/1864810 i Gomorron Sverige där SVT:s korrespondenter pratar om situationen i Haiti och att hjälpinsatserna bara verkar nå de rikare områdena i landet. Hur sjutton kan någon tycka att det är okej att alla inte ska ha samma rätt att få vård. Jag ska vara sanningsenlig och säga att jag inte är helt främmande för tanken att man ska ha möjligheten att köpa sig "bättre" vård om man har råd med det till vardags, men i en sån här katastrofsituation får man inte på några som helst grunder göra skillnad på människor - alla måste ha samma rätt till akutsjukvård! Och hur känns det för alla som åker dit och försöker hjälpa till och alla som skänker pengar när de inte når fram dit det verkligen behövs.

Den sista nyheten som gör mig väldigt kluven är denna http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=3401925 om ett förslag om ny brottsrubricering; "synnerligen grov misshandel" som enligt artikeln ska kunna användas i fall där man misshandlat äldre, handikappade och där misshandeln kommit att likna tortyr. Jag kan hålla med om tortyraspekten men resten gör mig lite konfunderad. Varför skulle det vara mer okej och misshandla mig än en kärnfrisk och kanske vältränad 67-åring? Och vart ska man dra gränsen för att man ska klassas som handikappad enligt paragrafen, vilka diagnoser ska räknas dit? Det finns säkert en hel hög goda tankar bakom detta men jag tycker ändå att principen att man inte ska göra skillnad på människor och människor borde gälla i alla sammanhang, eller?

Usch, nu ska jag dricka te så jag blir glad.

Klipp till mig!

Oj, nu försvann världen utanför, allt jag kan se är en vit vägg - snön VRÄKER ner. Typiskt, jag som ska till frisören och tänkte gå dit. Inte nog med att det är obehagligt att promenera när det snöar massor, till på köpet vågrätt, utan det verkar också aningen dumt att komma till frisören med ett ton snö i håret. Nej det får bli bussen, risken kvarstår ju ändå att man ser ut som ett skatbo i huvudet efteråt, men man får hoppas på det bästa. Det borde iallafall inte kunna bli mycket sämre med tanke på hur länge sedan det är som jag lät någon göra något åt mitt hår.

Frisören, en av alla saker man borde ta tag i. Så en sak avklarad, nu är det ju bara typ tandläkare, arbetsförmedlingen, tentor, T6, löpträningen, sömnvanorna och humöret kvar att ordna till...

Tack vare Spyker blir SAAB kvar och jag pustar ut. Kanske behöver sambon inte längre oroa sig för att han ska vakna en dag och inse att bilen i garaget har gått upp i rök.

Ta tag i saker

Oj, här har det inte hänt mycket. Skärpning! Det är mycket andra saker, förutom bloggande, som jag borde ta tag i. Som tur är så ligger det ju rätt i tiden så här i början på året. Det här blir dock bara en kort uppdatering.

Pling-plong sa telefonen i morse och ett sms ramlade in, inget ovanlgit i det, men detta var från någon jag inte pratat med på alldeles för lång tid, beviset på detta var att hon skrev att en liten flicka blivit född i veckan. Detta innebär att jag ju faktiskt haft ungefär nio månader på mig att få veta det, ändock hade jag inte en aning.

Apropå inget alls så borde ALLA träna på Friskis och svettis (fast kanske inte just där jag tränar, då blir det så trångt =) ) men blir sjukt glad och det finns nåt för alla. Men jag hävdar med bestämdhet att gårdagens pass borde döpas om till "hoppa tills du spyr", sjukt jobbigt men jag lär ju ska gå tillbaka.

Tjipp och hej!

RSS 2.0