Plötsligt händer det...

Nej, jag har inte vunnit på triss, faktum är att jag inte ens har köpt en lott, men jag hade nog kunnat lysa upp hela Linköping med den glödlampa som nästan bokstavligen tändes ovanför mitt huvud i morse när jag kläckte en massa bra idéer. Eller egentligen är det bara en idé men med många användningsområden, men det är ju minst lika bra.

Plötsligt fanns allt bara där; en jobbannons, en projektidé och - efter lite googlande - en specialistutbildning. Plötsligt känns det som att jag vet vad jag vill göra med resten av mitt liv och även om lampan kanske inte var verklig så känns framtiden lite ljusare (kan det vara därifrån hela kopplingen mellan idéer och glödlampor kommer ifrån förresten?). Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Vad kan vara bättre än att kombinera sina intressen med något nyttigt, när det faktiskt går, och varför inte dra nytta av allt jag lär mig av nyfikenhet? varför inte försöker utnyttja mitt intresse och all min kunskap om kost och motion, näringslära och nutriton och allt däremellan? Om detta nu bara håller i sig skulle det kunna bli riktigt bra. Ja resten av mitt liv förresten, det gäller förutom att få en massa barn och barnbarn att baka bullar och sticka sockor till så klart.

Och pappa: idag har jag sett folk som flyger med modellflygplan utan att vare sig krocka med träd eller ha mark som hoppar upp och biter planen.

Per: nu vet jag hur du ska träna inför ditt tokiga projekt, en man med stavar i Vallamassivet vissade sig vara svaret.

Sällan har jag kännt mig så receptiv som när jag var ute och gick idag, det var som att se en helt ny värld, eller möjligen samma värld med nya ögon. Kan det vara så att det vänder nu? Jag känner mig till och med lite motiverad att plugga igen.

Om och om igen lyssnar jag på Winnerbäcks "jag får liksom ingen ordning", men nu du Lasse börjar jag nog få lite ordning på mitt liv iallafall.


Kommentarer
Postat av: Stora L

Ååå va häligt att du hittat en väg som du vill gå på! Visst känns det underbart när man hittar rätt?!Och visst är det Lasses nya skiva underbar!KRAM

2009-11-19 @ 20:29:55
URL: http://lillasvartaboken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0