Poliser och apor med HIV

Under några dagars tid har jag på sjukhusets parkering observerat en polisbil som åkt runt runt. Oj, vad bra att polisen tar ett varv runt området och kollar läget, tänkte jag, men nu börjar jag fundera. Visserligen kan jag ju inte veta om det är samma bil varje gång men däremot vet jag att det verkar tämligen onödigt att åka femton varv efter varandra runt på samma parkering. Eller har jag fel? Med tanke på att polisens arbetsbörda troligen inte minskat så bör detta inte vara ett tecken på att de måste fördriva arbetstiden. Möjligen skulle det kunna vara så att de har för mycket pengar kvar i 2008 års budget så de måste förbruka lite bensin, alla vet ju att icke spenderade pengar försvinner och resulterar i en mindre budget till nästa år, men det verkar inte heller särskilt troligt. Men ikväll då jag observerade att framförandet av bilen såg aningen osäkert ut kom jag på en lösning, kan det vara så att någon snäll farbror polis bedriver privat övningskörning med tjänstebilen? Visserligen vet jag hemifrån att det finns poliser som skulle behöva övningsköra lite men finns det poliser utan körkort? Och är detta i så fall ett bra sätt att använda skattepengar på?

"Hej, vill ni 20000 HIV-smittade apor?" Dagens föreläsning om läkemedelsutveckling resulterade i denna fråga. Bakgrunden är en diskussion kring de etiska problemen med att testa nya läkemedel på försöksdjur. Och frågan är, vad ska man göra med alla aporna som man smittat med HIV när man "använt" dem klart? Det är skrämmande vilka friheter vi tar oss gentemot andra raser för egen vinning.

Ja, cykeln står utanför, han är redan hemma. Men ack vilken besvikelse, han åkte ju bil. Men glädjen varade iallafall hela vägen uppför trapporna till fjärde våningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0